Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон предупреди  с отделни

...
Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон предупреди  с отделни
Коментари Харесай

ЕК поиска от социалните мрежи повече контрол след войната в Израел

Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон предупреди  с обособени писма ръководствата на обществените мрежи, че Европа изисква от тях да подхващат незабавни дейности, с цел да спрат разпространяването на дезинформация, оповестява " Блумбърг ".

Бретон сподели на Марк Зукърбърг, основен изпълнителен шеф на Meta, че след терористичните офанзиви в събота някои платформи са виновни за скока на нелегално наличие в Европейския съюз (ЕС).

В писмо, оповестено през днешния ден в новия акаунт на Бретон в уеб страницата на обществените медии Bluesky, той изиска отговори в границите на 24 часа, с цел да се увери, че системите на компанията са ефикасни.

Писмото пристигна ден откакто той изпрати такова и до Илон Мъск, в което сподели на притежателя на X (бивш Twitter), че обществената му мрежа популяризира нелегално наличие и го прикани да предприеме бързи дейности.

Войната е едно от първите огромни тествания на Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз, който влезе в действие по-рано тази година. Компаниите за обществени медии като Meta и X в този момент би трябвало да наемат повече модератори на наличие и да употребяват способи за понижаване на риска, с цел да понижат разпространяването на нездравословно наличие. Компаниите, които не съблюдават условията, могат да бъдат изправени пред санкции до 6 % годишен приход или даже да бъдат неразрешени от блока, в случай че неведнъж нарушават разпоредбите.

Бретон също по този начин изиска от Зукърбърг да осведоми комисията за ограниченията, които компанията е подхванала за понижаване на дълбоките имитации, поради редица идни избори в Европа.

Говорител на Meta не отговори незабавно на искане за коментар.

Мъск се опълчи на изказванията, като предложи на Бретон в обществени изявления да разисква опасенията си в неговата обществена мрежа, вместо посредством писма или други канали.

" Действаме намерено. Без покупко-продажби в задната стая. Моля, публикувайте терзанията си категорично на тази платформа ", туитна той.
 Тиери Бретон желае европейски самолетоносач и противоракетен щит
Тиери Бретон желае европейски самолетоносач и противоракетен щит

Той желае Европа да се заеме съществено с защитата си

Ден по-рано Бретон се разгласи за това Европа да се заеме съществено с защитата си - в това число посредством създаване на самолетоносач и противоракетен защитителен щит.

На конференция по защита, Бретон, чийто портфейл също включва защитата, сподели, че Европейската комисия " би трябвало да показа амбициозна европейска капиталова стратегия за защита ", която подсигурява, че увеличаващите се старания за създаване на произвеждане на муниции и ракети могат да бъдат устойчиви, като в същото време се създават водещи начинания като военноморски кораби и стратегии за противоракетен щит от последващо потомство, написа " Политико ".
 Как
Как " Хамас " изненада Израел

Западни анализатори и източници покрай " Xамас " разискват тактиката и обсега на офанзивата против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР